top of page

Dětský den s Ragby 9.června 2021


Kde: Stadion Markéta

Kdy: 9.června 2021



Dětský den v roce 2021 byl poznamenaný vývojem epidemie a vládními opatřeními. Děti pozvali své kamarády a rodinné příslušníky a společně jsme zasportovali.

Na jednotlivých stanovištích plnily děti nejrůznější úkoly a dovednosti. Každé stanoviště měl na starosti dětský hráč oddílu. Bylo hezké sledovat, jak se mladí hráči starali o příchozí děti. Ke svému úkolu přistupovaly velmi zodpovědně a snažily se jim být ve všem nápomocni. Na jednom stanovišti se děti učily nejen pracovat s narážeči, ale i bránit a skládat. Na dalším se trénovala speciální běžecká cvičení se žebříkem a švihadlem pro zlepšení rychlosti. A na jiném místě si děti mohly vyzkoušet tag ragby a ragbyové přihrávky. Některá cvičení byla zaměřena na pohybové aktivity formou her.


Když děti prošly všechna stanoviště a v kartičkách měly potvrzené splnění úkolů, mohly si vybrat dárek. Pro děti jako překvapení byla nachystána popkorn. Celá akce se zdařila i přes omezení vládních opatření a děti byly s jejím průběhem spokojené.


Dětského dne se zúčastnily i nové děti z Prahy 6, 17 a okolí, které se o akci dozvěděly od kamarádů, ze sociálních sítí. Propagace probíhala také na sociálních sítích nebo webových stránkách organizátora.


Děkujeme všem dobrovolníkům a zejména MČ Praha 6, která tuto akci opět grantově podpořila!



bottom of page