top of page

ŠKOLNÍ TURNAJ 16.června 2021





Kde: Stadion Markéta

Kdy: 16.června 2021


Ve středu 16.června 2021 proběhl školní turnaj v tag ragby (bezkontaktním ragby) , který se uskutečnil na stadionu Markéta na Praze 6. Jednalo se o turnaj, kde měly děti možnost reprezentovat svoji školu v tomto sportu.


Celý rok 2021 byl poznamenaný vývojem epidemie a vládními opatřeními, která byla v jarních měsících. Akce byla naplánována tak, aby si děti mohly proti sobě zahrát lehčí formu ragby.

Na turnaj byly pozvány děti ze škol Prahy 6, na kterých pořádáme kroužek ragby, ale i kamarádi z okolí Prahy 6 a hráči z Ragby Olymp. Z důvodu omezení na školách se nám nepodařilo zajistit celé školní týmy, děti se však rozdělily a startovaly za svojí školu nebo za školu v nejbližším okolí. Propagace probíhala formou ústní prezentace, pozvánkami na nových stránkách klubu a sociálních sítí.

Celý turnaj odstartoval v 15 hodin celkem se do akce zapojily děti z následujících škol:

  • ZŠ Petřiny Věry Čáslavské

  • ZŠ Petřiny Sever

  • International School of Prague

  • ZŠ Fr. Peřiny - Socháňova

  • Prague British International School

  • ZŠ Jana Wericha

  • ZŠ Bílá

  • ZŠ Červený Vrch

  • ZŠ Dlouhý lán

Děti si vyzkoušely formu tag ragby, které je více méně nekontaktní a nenáročná na provedení techniky. V turnaji předváděly pěkné výkony i děti, které byly teprve začátečníci a mladší kategorie. Rodiče z pozice diváků měli omezený vstup na plochu z důvodu zajištění hygienických opatření, pro ně bylo nachystáno malé teplé občerstvení.

Závěrečné vyhodnocení, včetně předání cen, proběhlo v 17 hodin. Všechny týmy byly obdarovány drobnými cenami a pro ty nejlepší byly připraveny poháry a diplomy. Smyslem turnaje byla především zábava a možnost reprezentace školy na mimoškolní akci, při které žáci uplatnily ragbyové dovednosti získané během kroužků či při výuce probíhající na školách. Během turnaje bylo zajištěno občerstvení i dostačující pitný režim.

Díky partnerovi akce, Městká část Prahy 6, měly děti možnost vyzkoušet nové rozlišovací vesty, které mají zabudovaný naboční straně malý kožíšek, na který je možno uchytit “tag” a děti jsou oproštěny od náročného nasazování na pásek.

Celkové pořadí nebylo určeno, smyslem turnaje bylo především umožnit dětem strávit sportovní odpoledne s kamarády.


Děkujeme všem dobrovolníkům a zejména MČ Praha 6, která tuto akci opět grantově podpořila!



bottom of page